miercuri, 11 decembrie 2013

Imunitatea locala la copii!!

 Ce este oare imunitatea locala? Cred ca nu va veti supara daca o sa va explic ca o mamica. Imunitatea locala este zidul care ne protejeaza de bacterii sau viroze ce vor sa intre in organizm. Inchipuitiva o casa sa spunem ca acela este organismul nostru, bine inteles avem si un caine care ne anunta si ne apara de oameni rai sa spunem ca acesta "cainele" imunitatea generala sau intr-un cuvant imunitatea si bine inteles casa are ingradire, deci aceasta ingradire este imunitatea locala. Cum hotul trebu sa sara gardul si sa adoarma cainele ca sa intre in casa,asa e si cu bacteriile,virozele. Cu cat imunitatea locala e mai puternica (ingradire inalta) cu atat e mai greu sa treaca infectiile in organism. Cu cat o sa inatrim imunitatea locala cu atat vom fi mai puternici si nu ne vom imbolnavi. Aceasta ipoteza merge nu numai la adulti, dar si la copii.

Stia-ti ca

  1. copii contactandu-se cu alti copii iau 1000 de viroze in 24 ore si nu se imbolnavesc de ele,deoarece in nas exista mucus care se numeste muci,daca acestea lipsesc atunci oricum in nas exista mucus, deasemenea si in gat care protejeaza organizmul de impactul cu virozele.
  2. Imunitatea generala  scazuta la copil se intalneste foarte foarte rar,iar daca copilul se imbolnaveste des de afectiuni respiratorii inseamna ca lipseste imunitatea locala
  3. Ca sa mentinem imunitatea locala apta trebuie sa picuram in nasul copilului zilnic cu NACL (solutie fiziologica) si atunci nu se va usca nici de cum mucusul din nas astfel protejand organizmul de infectii.


Daca copilul se imbolnaveste des acest lucru inseamna ca imunitatea locala este slabita. Imunitatea  locala are o regula care deobicei este incalcata de catre parinti: Mucii lichizi,de culoare alba- transparenta omoara virozele, dar cand nasul este uscat atunci nasul devine locul favorabil pentru raspandirea si dezvoltarea bacteriilor. Daca nasul este uscat acest lucru inseamna ca la copil a disparut imunitatea locala, dupa cate vedeti nu e un lucru bun daca copilului nu-i curge nasul. De obicei copilul incepe sa se imbolnaveasca des de afectiuni respiratorii in perioada iernii, si nu din cauza temperaturilor scazute, dar din cauza aerului uscat si cald din casa, cum cunoastem iarna e perioada cand se da drumu la caldura si astfel se usuca mucusul din nas si gat care de fapt ne proteja de la infectii, uscandu-se acest mucus organismul este supus la riscuri de a dobandi infectii si bacterii foarte usor.

Concluzie Pentru a preveni virozele si maladiile bacteriale respiratorii trebuie sa intarim imunitatea locala prin intermediul de a nu permite uscarea mucusului nazal si in gat, prin picurarea zilnica in nas a solutiei fiziologice si mentinerea temperaturilor moderate in incaperi.



duminică, 8 decembrie 2013

Scutecile !!! Sunt ele daunatoare?


Astazi eu o sa va povestesc despre un lucru fara care viata parentala nu ar fi fericita in lumea ceasta moderna, bine inteles despre scutece de unica folosinta. Multe bunicute mereu ne afirma ca scutecele sunt daunatoare, copilul se opareste si pielea nu respira si ne conving cu atata insistenta ca era mai bine cum era odata.

Dar odata era astfel: copilul statea in casa si parintii asteptau pana el isi va face toate nevoiele, dupa il imbracau si ieseau afara verificand la fiecare 15 minute sub pantolonasi daca nu cumva este ud, si daca se intampla acest lucru cu viteza luminii alergau acasa ca sa-l schimbe, Copilul nu mai apuca normal nici sa se plimbe. Vara era anotimpul cel mai asteptat de parinti deoarece lucrurile se simplificau.

Acum aceasta problema total a adisparut.Sunt mai multe mituri ca scutecele dauneaza la dezvoltarea organelor sexuale la copii si in special la baieti, cica testiculele iubesc racoarea si nu suporta caldura. Eu inca nu am inatalnit barbat care sa-mi afirme asa ceva,dar femeile sunt convinse de acest lucru. Eu am citit foarte multe citate si articole despre acest lucru si am observat ca deobicei toate aceste articole sunt scrise de femei, Fiindca nici-un barbat lucid nu va scrie asa ceva. Inchipuitiva asa ceva, seara cand iubitul,sotul este acasa va duceti la frigider si luati un sloi de gheata si ii puneti sotului sau iubitului la organele genitale, oare ce se va intampla? Cu siguranta iubitul sau sotul nu o sa va pupe pe frunte ci chiar o palma ati putea prinde, sau niste cuvinţele "frumoase" la adresa d-stra, dupa asa stres si soc cu siguranta o sa va trimita la balamuc, cu parere de rau Copilasul-baietel nu poate face asta si rabda toate batjocurile mamicelor care cu parere de rau nu-si asculta instinctul de mama dar ce spun bunicutele de pe scara.

Stiati ca 

  1. copilul nu se simte foarte incalzit sau sufocat din cauza scutecului, deoarece micutul percepe  caldura prin functionarea plamanilor, adica expirand sau inspirand, va explic acus...adica daca il imbraci gros nu ii este atat de sufocand ca in cazul cand aerul in incapere este uscat si cald.. Daca aerul in incapere este uscat si cald atunci copilul se sufoca si transpira mult mai mult
  2. Copilul se opareste in scutec cele mai dese ori daca temperatura camerei este ridicata si aerul uscat.
  3. Copilul-baietel in perioada purtarii scutecelor, organele genitale inca nu dezvolta celule genitale in testicole, aparenta acestora se intampla dupa 5-7 ani, si nu dauneaza sub nici-o forma la aparatul de reproducere la baitei fiindca in perioada ceea deja copilul foloseste wc adult.
  4. Studiile, marii oameni de stiinta au demonstrat ca temperatura sub scutec este mai mare numai cu 1 grad decat temperatura de afara sau in camera.


Concluzie: Fara scutece noi mamele putem exista,cum si fara perie de dinti, taxiuri si multe alte lucruri,dar noi totusi nu renuntam deoarece ne face viata mult, mult mai mult mai usoara.

vineri, 6 decembrie 2013

Ce este o alimentatie variata la Copii?!!!

  Multe mame se intreaba ce este mai bine si cum este mai bine de alimentat copilul său si aici incep sa apara multe intrebari. Dupa experienta mea si dupa concluziile multor oameni de stiinta  va spun sus si tare ca nu trebuie sa respectati nici-un regim alimentar la copil.
Ex: La ora 9 a.m, ii facem terici, la 12 dam
iaurt,la 15 supa si Doamne fereste daca nu cumva sa omitem ceva si copilul nu o sa ia vitaminele necesare.
Acest lucru nu trebuie de facut, cateodata copilul e mai pasiv sau e mai prost dispus si nu vrea astazi iaurt, sau supa NU VA ALARMATI. Cu parere de rau mamele au un instinct gresit in ce priveste alimentatia, ea intelege lucrurile putin mai dramatic, spre exemplu 1.  copilul nu mananca cu siguranta va muri de foame,si ce daca daca copilul deja este si supraponderat,si 2. nu-l imbraca foarte bine o sa moara de frig, copilului daca i se va face frig mereu va tipa si va riposta ca sa va traga atentia,dar daca e cald, el din potriva poate sa si lesine sau sa se sufoce. Nu va alarmati daca copilul intr-o zi a mancat mai putin ca de obicei, sunt aici mai multe cauze, dintii, starea de dispozitie, a mancat inainte biscuiti ceva dulce etc.

Cele mai principale alimente pe care copilul trebuie sa le contina in mesele lui sunt:

  1. Carnea
  2. Lactatele
  3. Legumele
  4. Fructele
  5. Cereale
Stiati ca :Daca copilul mananca gris, ovaz si cereale acesta masa nu este una variata, dar daca copilul manaca intr-o zi o masa cu o bucatica de piept de pui,apoi un iaurt, cartofior, mar si dupa o bucatica de paine atunci aceasta masa este una variata!!!!

Diversificarea trebuie de inceput nu mai inainte de 6 luni si in cazul copilului care este alaptat artificial.
Cu cat mai devreme o sa-i intruduceti solidele in alimentatie riscati sa-l afectati cu afectiuni intestinale si stomacale .

Concluzie: Copilul trebuie sa manance cand doreste si cand ii este foame si necesar in masa lui sa fie prezente cele 5 componente(carnea,lactate,legumele,fruct,cereale) ca in organizmul sa-si satisfaca nevoiele.

joi, 28 noiembrie 2013

Copilul meu se imbolnaveste des. ce pot face?

 Cat de rar nu s-ar imbolnavi copilul, mamei i se va parea ca se imbolnaveste des, cel putin mie asa mi se pare. In  medicina fostelor state CSI considera ca: daca copilul mai mare de un an se imbolnaveste mai mult de 6 ori pe an, atunci el este numit "copil ce se imbolnaveste des", si incep diferite investigatii ca sa inteleaga unde si cand copilul si-a slabit imunitatea.  In medicina Statelor unite ale Americii considera ca copilul mai mare de un an trebuie si eu accentuiez ca trebuie sa fie bolnav de la 6-10 ori pe an. Explicatia fiind ca nu poti  izola copilul si sa termini fregventatarea gradinitilor si colectivelor doar din cauza aceasta, plus ei au facut un sondaj: Copii ce se imbolnavesc des devin mult mai imuni si rezistenti la maturitate.

Sfat: .Copilul se va imbolnavi mai rar:
        1.daca veti iesi la aer liber cat mai des posibil, zilnic ar fi perfect.
        2.Sa aveti temperatura camerii nu mai inalta de 22 de grade,aerisita si umeda de la 50-70%
        3.Copilul mai putin sa contacteze cu alti copii.

Stiati ca: Virozele nu provoaca sete, de aceea copilul refuza sa bea si se intampla dezhidratarea, dar cand temperatura corpului este 39 grade atunci este necesar de adapat copilul cu lichide.
 Maladiile bacteriene provoaca sete,observam chiar de la marirea temperaturii corpului de 37.5 grade la mai mult, dar lichidele nu vor juca un rol esential la aceste maladii.

Cocluzie: Copilul ce se imbolnaveste des este un copil complet normal.

miercuri, 27 noiembrie 2013

Primii dinti a bebelusului


In viata aceasta parintii asteapta foarte mult de  la copil, asteapta cand copilul va incepe sa vorbeasca, asteapta cand vor creste mari,asteapta sa mearga la scoala, dar mai intai de toate asteapta primii dinti.

De obicei in varsta de 6 luni,parintii incep moral sa fie pregatiti la aparitia dintilor, si nu lasa nici-un detaliu omis, vor analiza copilul la orice miscare,scrancet, part etc.:) si toate aceste le vor imbina cu inflamatia gingiei. Multi parinti dau biscuiti sau fructe bebelusului pentru a mai atenua din disconfortul de inflamare gingivala,dar acest lucru este destul de periculos.Doar cand copilul nu are dinti mai poti sa incerci cu foarte multa vigilenta aceasta actiune,dar daca are macar 2 dinti  si-i dam o bucata de biscuite exista riscul ca o bucatica cat de mica sa se desprinda si sa se inece copilul.
In farmacii se vand diferite tipuri de inele pentru dentitie, cu apa si fara,care le poti pune in frigider si asa reci dam copilului ca sa-i aline durerea,ieftine si foarte scumpe dar cu siguranta raman cele mai optime si mai sigure lucruri pentru gingii inflamate.

                                          Cum apar dintii la bebelusi 
(acesta este treapta obisnuita a cresterii dintilor,dar orice alta urmare de crestere a dintilor este la fel de normala si unica ca orice copil)

                                      6-10 luni--------- primii doi de jos
                                      8-12 luni----------primii doi de sus
                                      9-13 luni---------urmatorii doi laterali de sus
                                     10-16luni---------urmatorii doi laterali de jos
                                     14-18luni----------coltii de sus
                                     13-19luni----------coltii de jos
                                     16-22 luni---------primii molari de sus si de jos
                                      25-33luni---------ultimii molari de jos si de sus

Stiati ca: Cresterea tardiva a dintilor cu 6 luni cat pe partea de sus atat si in partea de jos este o normalitate?

Cum apar primii dinti este nevoie sa avem grija de ei,sa-i curatim, sa-i spalam dar in asa fel incat copilului sa-i placa. Stomatologii ne recomanda sa avem grija de dintisori chiar de la primul dinte eu am inceput sa-i curat la primii 4. Mai intai ne-am spalat dintii mei in fata lui si i-am captat interesul plus el a luato ca un joc si mi-a permis putin sa-i periez dintisorii cam 10 sec :))) dupa i-am dat peria de dinti lui si si-a masat gingia, astfel i-am castigat increderea. A doua zi m-a lasat sa-i periez mini dantura 15 sec, dar mai inatai m-am periat eu ca sa vada ca suntem la egalitate.

In caz daca copilul nu doarme noaptea di cauza gingiilor,sunt multe medicamente,geluri pentru gingii,dar daca copilul este alergic cea mai buna modalitate sunt supozitoarele care nu contin coloranti si efectul dureaza pentru toata noaptea, ziua i-idati copilului inele pentru dentitie.

Cocluzie: Daca cumva dintisorii inca nu au iesit la timpul lor,acest lucru de loc nu inseamna ca va deosibiti de mediul inconjurator, Toate la timpul lor.

marți, 26 noiembrie 2013

Cum sa facem ca sa doarma copilul singur!?!!


Dupa parerea mea copilul trebuie sa doarma singur,ca parintii in primul rand sa se odihneasca,sa se iubeasca si bine inteles sa faca urmatorul copil :)))) In primul rand fiecare persoana are nevoie de propria  intimitate, aceasta este conceptia respectului,eticii si acest lucru trebuie sa-l invatam pe copil. Cu parere de rau decizia de a dormi cu copilul o ia deseori mama fara de-a implica tatal, dar fericirea in familie consta in deciziile luate de ambii parinti. Cateodata mamele lasand copilul sa doarma singur incep sa simta remuscari din cauza gandurile diferite ca cum:  ii ajunge dragoste?,daca nu are nevoie de mai multa caldura din partea mamei?, daca nu are nevoie de atingere gingasa ca sa se simta iubit?  este total gresit.
Copilul daca doarme singur, se va obisnui mai mult la independenta,va invata sa adoarma singur, nu se va teme de intuneric sau de umbre ce sunt reflectate de obiecte in intuneric. Ca sa legi o legatura stransa cu copilul nu trebuie neaparat sa dormi cu el, poti sa legi o legatura stransa de dragoste prin vorbire,discutie,joc, citire, sa iesiti la plimbari si sa va distrati impreuna,dar conversatia calda ramane cea mai puternica legatura plus si tata va ramane multumit.

Stiati ca:

  1. Fericirea unui bebelus nu consta, in mama, hrana la fiecare plans si pieptul mamei ci in fericirea parintilor? Cu cat sunt mai fericiti parintii cu atat bebelusul e mai linestit si mai fericit, fericirea se transmite ca si orice viroza(in sensul bun a cuvantului) aceasta este ideologia umana.
  2.  Daca copilul doarme singur la varsta frageda (6 luni-2 ani), atunci probabilitatea de a se teme de intuneric sau de a avea teama de a dormi singur este doar de 20% si atunci daca parintii fac greseala de a se muta in camera lui, sau sa-l cheme sa doarma cu ei.
Sfat: 
  • Daca copilul nu vrea sa doarma singur, face isterie, are o varsta mai mare de 3 ani si deja doriti sa luati atitudene o sa va spun cum sa elimenati aceasta problema. In primul rand trebuie sa insistati ca copilul sa doarma separat si sa nu va lasati manipulat de isteriile copilului,copilului cu siguranta nu-i place sa faca isterie dar daca in urma acesteea el isi atinge scopul atunci bine inteles el va decurge permanent la aceasta metoda. In al doilea rand faceti tot posibelul a doua zi sa-l treziti mai devreme de ora lui de trezire,spre exemplu se trezeste la 9 sau 7 il treziti la 5-6 dimineata si asa  somnoros plecati la plimbare,toata ziua i-o incarcati cu evenimente, nu il culcati pana la ora 23.00 dar inainte de ora 23.00 ii dati bine sa manace,atunci copilul va face isterie dar de mai putina durata si va adormi, a doua zi faceti la fel si a treia zi  deja va disparea problema dormitului cu parintii.

  • Daca doriti sa-l invatat pe copil sa adoarma singur, cea mai buna varsta este 3-6 luni, eu pe al meu l-am invatat la 6 luni, si acum el are un an si 4  lunisoare,eu doar in fiecare seara ii fac igiena zilnica si il pun in patut, ii citesc o poveste, ii pun o muzicuta speciala pentru copii inainte de somn, il sarut si plec din camera, nici macar nu legan patutul (apropo patutul are balansoar) si copilul macar nu spune carc:). El adoarme singur!!! O sa va ajut:) Deci ne luam in maini, cand e ora de culcare il punem in patut, hranit,spalat ingrijit vorbim cu el si-i explicam ca de azi doarme singurel, bine inteles ca el nu va intelege nimic dar va simti fermitatea si caldura cu care veti vorbi si va intelege ca o sa aiba loc schimbari. Lasati usa semideschisa,ca sa auda sunetele si ce se intampla in cealalta camera, astfel va constata ca nu l-ati parasit. Acum incepe cel mai interesant,el va incepe sa planga si sa faca isterie, trebuie sa va tineti tare si asteptati 3 minute apoi va intoarceti la copil, ii vorbiti cald ca trebuie sa doarma singur,ii sarutati,il mangaiati, dar sub nici-o forma nu-l luati in brate!!! 

  • Daca il veti lua in brate si-l veti aseza inapoi in patut el va face si mai mare isterie,si nu va mai dormi deloc din cauza ca va crede ca lati parasit.
         A doua oara iarasi asteptati 3 minute si iar va intoarceti la copil si-i explicati cald si cu fermitate si tot asa repetati pana el va adormi, va garantez ca va adormi cam peste 2 ore, fiti tari. A doua noapte repetati metoda,a treia noapte va intoarceti la copil nu peste 3,dar peste 5 minute, si asa inca 3 zile,el va incepe sa adoarma intr-o ora, urmatoarele nopti asteptati 7 minute si tot asa pana ajungeti la 10-15 minute, Va garantez ca intr-o luna el va a dormi singur neasteptand cele 10-15 minute,deoarece el deja va avea incredere in d-stra ca mereu va intoarceti sa vedeti ce face bebe-ul si lasati si usa deschisa ca sa auda glasul mamei.
Eu cu sotul foarte mult doream sa fie copilul nostru independent,in primul rand e baiat si in al doilea rand si taticul are nevoie cu mama de putina fericire.

Concluzie: Daca Doriti ca copilul sa fie independent si sa nu invadeze spatiul tatalui (el este victima principala) faceti tot posibelul sa doarma singur,dar daca nu o puteti face atunci sa nu va intrebati unde ati gresit cand taticul a cautat putina fericire in alta parte. (nu vreau sa supar pe nimeni, dar asta este adevarul)


duminică, 24 noiembrie 2013

Guturai la bebelusi si medicamentele pentru guturai


Orice poveste nu poate sa existe fara printese si printi cum si orice copilarie nu poate exista fara guturai. Daca nu le puteti trata sau deja ati renuntat, aceasta este cea mai buna decizie deoarece ele trec in 7 zile ca si virozele. Cunoastem ca picaturile pentru nas sunt niste medicamente care-si arata rezultatul imediat,dar folosirea permanenta a acestora ar cauza copilului chiar si a adultului probleme de sanatate, eu nu am studii in medicina si nici limbaj medical sa va explic ce si cum, dar va pot spune dupa experienta proprie ca asa este.
Dar sunt anumite cazuri cand trebuie neaparat sa folosim medicamente pentru guturai ca sa-i usuram copilului respiratia.
  1. Cand il dor  urechile sau are otita, sinusita!!! Otita este o inflamație a urechii, însoțită de dureri puternice la nivelul urechii și, uneori, la nivelul capului sau frunții. Ea se trateaza de obicei cu picaturi de nas. Daca observam ca copilul are durereri a urechilor de abea la etapa incepatoare ii picuram picaturi pentru nas in nas astfel beneficiind la stingerea si la dezvolatarea bolii.
  2. Cand copilul are dificulatate de respiratie nazala !!!  Daca copilul in timpul noptii nu poate respira pe nas si incepe a respira pe gura duce la complicatii in ce priveste gatul, esofagul etc., gatul se usuca astfel provocand alte complicatii si aparenta altor maladii. Daca ati observat ca copilul nu poate respira noaptea imediat i-ati picurat picaturi pentru nas neasteptand a doua zi...Este foarte periculos!!!
  3. Cand copilul are dificultate medie de respiratie nazala si bucala in plus si o temperatura de la 38,5 grade si in casa este uscat si foarte cald!!!!! temperatura corpului fiind ridicata ii usuca automat glandele salivare a gatului,esofagului etc, ne putand respira nici pe nas,nici pe gura si datorita aerului cald in incapere o sa apara foarte mari probleme de sanatate a gatului.
Sfat! Daca cumva nu aveti bani sau e prea tarziu afara si nu mai puteti gasi nici-o farmacie deschisa, dar copilul intradevar sufera si nu poate respira si se inadusa (vorbim de bebelusi pana la 3 ani care nu pot sufla nasul), atunci inchidem caloriferul , racim camera, punem umidificatorul cine nu are umidificator deschide geamul, Spalam nasul cu Nacl ,imbracam copilul mai gros,sau iesim afara cu el, zilele plouase sunt cele mai bune pentru a respira aer curat, si nu dadem voie sa se usuce cavitatea nazala,astfel copilul va putea respira in timpul noptii sau a zilei.
Daca cumva nu aveti bani de NaCl sau e prea tarziu, la 1 l de apa o lingura de bucatarie cu  sare, amestecati, luati in seringa de 2 ml si ii spalati nasul. Acesta e acelasi Nacl facut in conditii de acasa.


Stiati ca
  1.  Guturaiul trece peste 7 zile de sinestatator daca nu faceti nimic?, Deoarece guturaiul apare in urma virozelor,dar virozele de obicei dureaza 7 zile,in a 7-a zi ele inceteaza.
  2.  Mucii sunt ca un perete protector pentru boli bacteriene si alte viroze mai complicate? Lasati mucii sa curga,si sub nici-o forma sa  se usuce!!

Pentru a sufla nasul bebelusilor nu este neaparat sa-i dam picaturi in nas,exista pe piata diferite aspiratoare pentru nas cu ajutorul carareia ii trageti mucii copilului,dupa spalam nasul cu Nacl care ajuta la spalarea nasului si impiedica dezvoltarea microbilor. Punem in seringa de 2 ml putin NaCl si ii spalam o nara, apoi tot asa a doua nara. Dupa aceea copilul intr-o camera racita umezita si aerisita cu nasul spalat se va simti mult mai bine si va suporta usor cele 7 zile.

Obiectie Nu puneti antibiotic local in nas, provoaca independenta la unele bacterii  si alta data o sa parcurgeti un antibiotic  local mai puternic, pe viitor pot aparea complicatii, daca vre-un medica va recomndat asa ceva atunci cu siguranta trebuie sa va gasiti alt medic.

Concluzie Copilului nu-i trebuie tratat guturaiul neaparat cu picaturi de nas,dar cu spalarea nasului cu Nacl pe timpul guturaiului si cu aerisirea, umezirea camerei.

sâmbătă, 23 noiembrie 2013

Afectiuni respiratorii la copii partea 2 "Cum ii dam apa?"

Refuzarea lichidelor si a mancarei este primul simpton ca copilul nu se simte bine,nu am spus doar a mancarei dar in special a lichidelor. Copilul cu temperatura va refuza orice ceai si orice  supa ceea ce poate duce la deshidratarea copilului. O sa va spun putin din experienta mea. Cand mi-a racit copilul eu nu dadeam importanta ca el nu bea lichid si de aceea a 2 zi copilul meu a devenit o leguma, era foarte pasiv ca niciodata si mereu dorea in brate sau culcat, stiind ca copilul meu este unu energic am inceput sa ma alarmez,dar cand a inceput sa miroase urat cu un miros de acreala,sau in  rusa se mai spune si a "Acetona" am batut pe loc alarma. Aceasta insemna ca copilul meu este deshidratat complet si urmatorul pas urma spitalul si bebe-ul sub perfuzii. Cu sotul am inceput sa-i dam apa,dar copilul refuza complet,eram foarte ingrijorati. Pana una alta gandindu-ne ce tip de apa sa-i dam ca sa-l ajute sa-si mentina sarurile in organizm sa nu i se faca si mai rau mi-am amintit de "Regidron". Regidron este un pliculet cu praf alb,sarat care este format din diferite componente ce are nevoie organizmul de a nu se dishidrata, apropo  foarte ieftin si care neaparat trebuie sa fie in orice trusa medicala a unui copil. I-am dat cu seringa de 50 mg (scoatem acul,se folosete doar seringa) si cate putin gaturi pana a baut vre-o 200 de mg, la fiecare ora repetare,pana bea doza zilnica de 700 de mg.
A inceput sa se simta mai bine si a dupa aceea a urmat putina mancare si ceai.

Stiati ca ceaiul din fructe uscate si in special din stafide ajuta la hidratarea rapida a organizmului. Stafidele contin un fel de zahar necesar care ajuta organizmul sa se alimenteze si sa se hidrateze. O lingura de stafide la o cana cu apa fierbine facand infuzie asteptati jumatate de ora si dati copilului sa bea in timpul oricarei boli, nu a daugati nimic(miere,zahar), raciti pana la 30 grade sau temperatura camerei, lichidul se asimileaza imediat inorganizm,si atunci niciodata nu veti avea probleme cu refuzarea mancarei sau ceaiului(si inca asa ceai gustos si foarte benefic). Atunci tratamentul va decurge si mai usor.

Concluzie: Cand copilul are viroza neaparat trebuie sa-i dam ceai din fructe uscate ca copilul in urma agravarii bolii sa nu refuze lichidele,si astfel organizmul lupta mai usor cu virozele sau boli bacteriale

vineri, 22 noiembrie 2013

Afectiuni respiratorii la copii. Partea 1. Cu ce respiram?

Ma numesc Dia, am si eu un baiat de un an si 3 luni,curand va face 4, acum la momentul de fata este toamna tarzie, ne-au dat caldura in aprtamente,daca lasam caldura la maxim poate sa se faca chiar si 30 de grade in casa ceea ce e periculos pentru copii si s-au inceput evadarea virozilor bineinteles. Mamele nu inteleg unde gresesc cu copii, de alimentat ii alimenteaza bine,de imbracat ii imbraca la fel,si chiar cateodata cand e vreme urata nici nu ies pe afara si oricum cu toate straduintele aceste copii se imbolnavesc si mereu au muci.  O sa va povestesc ce fac eu si cum fac eu sa le ocolesc  aceste provocari :)

Stiati ca : Virozele tin doar 7 zile, la a 7-a zi ele trec de sinestator fara nici macar un medicament, dar important sa facem toate conditiile  ca copilul nostru scump sa spuporte mai usor aceste viroze.

In primul rand copii se imbolnavesc cel mai des in timpul cand deja este caldura in aprtamente,aerul din casa este cald si uscat, afara este rece si umed sau cateodata uscat,copilul fiind cu cavitatea bucala uscata si nasul uscat cat de imbracat nu ar fi, inspirand chiar din primele clipe aerul rece,el bineinteles raceste, de aceea este nevoie in primul rand de controlat temperatura camerei, nu mai mul de 20 grade celsius (dupa mine 18 e perfect) si avand umiditatea in casa de 50-70%. Umiditatea se poate crea printr-un umidificator simplu cumparat la orice magazin de echipamente tehnice sau casnice. Cand iesim cu copilul racit afara (neaparat il imbracam si iesim macar cel putin jumatate de ora) trebuie neaparat sa aerisim camera, inchizand caloriferele ca sa se raceasca plus deschidem geamurile si sa faca putin curent in casa. Copilul racit depoziteaza bacterii si viroze in interiorul apartamentului si poate avea riscul de recedivitate a bolii doar asa le putem distruge. Daca am fi lasat calorifelul cald (in cel mai bun caz sa nu zic fierbine)si am deschide geamurile,aerul din potriva sa-r usca usuca si mai tare si nu rezolvam cu  asta nimic.
Am venit cu copilul de-afara, deschidem putin caloriferul si dam drumul la umidificator,astfel aerul este curat,proaspat si umed,copilul incepe mai usor sa respire.
Inainte de culcare in camera copilului, stingeti caloriferul,aprindeti umidificatorul si imbracati intr-o pijama flamusata copilul, el astfel o sa respire mai usor,si ii va si cald.

Deci concluzie ca sa-si revina copilul de la o afectiune virala trebuie temperatura in camera sa nu fie mai mult de 20 de grade si umiditate 50-70%, atunci sigur copilu in a 4-5 a zi se va simti bine fara macar sa calcati piciorul intr-o farmacie