miercuri, 11 decembrie 2013

Imunitatea locala la copii!!

 Ce este oare imunitatea locala? Cred ca nu va veti supara daca o sa va explic ca o mamica. Imunitatea locala este zidul care ne protejeaza de bacterii sau viroze ce vor sa intre in organizm. Inchipuitiva o casa sa spunem ca acela este organismul nostru, bine inteles avem si un caine care ne anunta si ne apara de oameni rai sa spunem ca acesta "cainele" imunitatea generala sau intr-un cuvant imunitatea si bine inteles casa are ingradire, deci aceasta ingradire este imunitatea locala. Cum hotul trebu sa sara gardul si sa adoarma cainele ca sa intre in casa,asa e si cu bacteriile,virozele. Cu cat imunitatea locala e mai puternica (ingradire inalta) cu atat e mai greu sa treaca infectiile in organism. Cu cat o sa inatrim imunitatea locala cu atat vom fi mai puternici si nu ne vom imbolnavi. Aceasta ipoteza merge nu numai la adulti, dar si la copii.

Stia-ti ca

  1. copii contactandu-se cu alti copii iau 1000 de viroze in 24 ore si nu se imbolnavesc de ele,deoarece in nas exista mucus care se numeste muci,daca acestea lipsesc atunci oricum in nas exista mucus, deasemenea si in gat care protejeaza organizmul de impactul cu virozele.
  2. Imunitatea generala  scazuta la copil se intalneste foarte foarte rar,iar daca copilul se imbolnaveste des de afectiuni respiratorii inseamna ca lipseste imunitatea locala
  3. Ca sa mentinem imunitatea locala apta trebuie sa picuram in nasul copilului zilnic cu NACL (solutie fiziologica) si atunci nu se va usca nici de cum mucusul din nas astfel protejand organizmul de infectii.


Daca copilul se imbolnaveste des acest lucru inseamna ca imunitatea locala este slabita. Imunitatea  locala are o regula care deobicei este incalcata de catre parinti: Mucii lichizi,de culoare alba- transparenta omoara virozele, dar cand nasul este uscat atunci nasul devine locul favorabil pentru raspandirea si dezvoltarea bacteriilor. Daca nasul este uscat acest lucru inseamna ca la copil a disparut imunitatea locala, dupa cate vedeti nu e un lucru bun daca copilului nu-i curge nasul. De obicei copilul incepe sa se imbolnaveasca des de afectiuni respiratorii in perioada iernii, si nu din cauza temperaturilor scazute, dar din cauza aerului uscat si cald din casa, cum cunoastem iarna e perioada cand se da drumu la caldura si astfel se usuca mucusul din nas si gat care de fapt ne proteja de la infectii, uscandu-se acest mucus organismul este supus la riscuri de a dobandi infectii si bacterii foarte usor.

Concluzie Pentru a preveni virozele si maladiile bacteriale respiratorii trebuie sa intarim imunitatea locala prin intermediul de a nu permite uscarea mucusului nazal si in gat, prin picurarea zilnica in nas a solutiei fiziologice si mentinerea temperaturilor moderate in incaperi.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu