Orice poveste nu poate sa existe fara printese si printi cum si orice copilarie nu poate exista fara guturai. Daca nu le puteti trata sau deja ati renuntat, aceasta este cea mai buna decizie deoarece ele trec in 7 zile ca si virozele. Cunoastem ca picaturile pentru nas sunt niste medicamente care-si arata rezultatul imediat,dar folosirea permanenta a acestora ar cauza copilului chiar si a adultului probleme de sanatate, eu nu am studii in medicina si nici limbaj medical sa va explic ce si cum, dar va pot spune dupa experienta proprie ca asa este.
Dar sunt anumite cazuri cand trebuie neaparat sa folosim medicamente pentru guturai ca sa-i usuram copilului respiratia.
Dar sunt anumite cazuri cand trebuie neaparat sa folosim medicamente pentru guturai ca sa-i usuram copilului respiratia.
- Cand il dor urechile sau are otita, sinusita!!! Otita este o inflamație a urechii, însoțită de dureri puternice la nivelul urechii și, uneori, la nivelul capului sau frunții. Ea se trateaza de obicei cu picaturi de nas. Daca observam ca copilul are durereri a urechilor de abea la etapa incepatoare ii picuram picaturi pentru nas in nas astfel beneficiind la stingerea si la dezvolatarea bolii.
- Cand copilul are dificulatate de respiratie nazala !!! Daca copilul in timpul noptii nu poate respira pe nas si incepe a respira pe gura duce la complicatii in ce priveste gatul, esofagul etc., gatul se usuca astfel provocand alte complicatii si aparenta altor maladii. Daca ati observat ca copilul nu poate respira noaptea imediat i-ati picurat picaturi pentru nas neasteptand a doua zi...Este foarte periculos!!!
- Cand copilul are dificultate medie de respiratie nazala si bucala in plus si o temperatura de la 38,5 grade si in casa este uscat si foarte cald!!!!! temperatura corpului fiind ridicata ii usuca automat glandele salivare a gatului,esofagului etc, ne putand respira nici pe nas,nici pe gura si datorita aerului cald in incapere o sa apara foarte mari probleme de sanatate a gatului.
Sfat! Daca cumva nu aveti bani sau e prea tarziu afara si nu mai puteti gasi nici-o farmacie deschisa, dar copilul intradevar sufera si nu poate respira si se inadusa (vorbim de bebelusi pana la 3 ani care nu pot sufla nasul), atunci inchidem caloriferul , racim camera, punem umidificatorul cine nu are umidificator deschide geamul, Spalam nasul cu Nacl ,imbracam copilul mai gros,sau iesim afara cu el, zilele plouase sunt cele mai bune pentru a respira aer curat, si nu dadem voie sa se usuce cavitatea nazala,astfel copilul va putea respira in timpul noptii sau a zilei.
Daca cumva nu aveti bani de NaCl sau e prea tarziu, la 1 l de apa o lingura de bucatarie cu sare, amestecati, luati in seringa de 2 ml si ii spalati nasul. Acesta e acelasi Nacl facut in conditii de acasa.
Stiati ca
- Guturaiul trece peste 7 zile de sinestatator daca nu faceti nimic?, Deoarece guturaiul apare in urma virozelor,dar virozele de obicei dureaza 7 zile,in a 7-a zi ele inceteaza.
- Mucii sunt ca un perete protector pentru boli bacteriene si alte viroze mai complicate? Lasati mucii sa curga,si sub nici-o forma sa se usuce!!
Pentru a sufla nasul bebelusilor nu este neaparat sa-i dam picaturi in nas,exista pe piata diferite aspiratoare pentru nas cu ajutorul carareia ii trageti mucii copilului,dupa spalam nasul cu Nacl care ajuta la spalarea nasului si impiedica dezvoltarea microbilor. Punem in seringa de 2 ml putin NaCl si ii spalam o nara, apoi tot asa a doua nara. Dupa aceea copilul intr-o camera racita umezita si aerisita cu nasul spalat se va simti mult mai bine si va suporta usor cele 7 zile.
Obiectie Nu puneti antibiotic local in nas, provoaca independenta la unele bacterii si alta data o sa parcurgeti un antibiotic local mai puternic, pe viitor pot aparea complicatii, daca vre-un medica va recomndat asa ceva atunci cu siguranta trebuie sa va gasiti alt medic.
Concluzie Copilului nu-i trebuie tratat guturaiul neaparat cu picaturi de nas,dar cu spalarea nasului cu Nacl pe timpul guturaiului si cu aerisirea, umezirea camerei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu