miercuri, 11 decembrie 2013

Imunitatea locala la copii!!

 Ce este oare imunitatea locala? Cred ca nu va veti supara daca o sa va explic ca o mamica. Imunitatea locala este zidul care ne protejeaza de bacterii sau viroze ce vor sa intre in organizm. Inchipuitiva o casa sa spunem ca acela este organismul nostru, bine inteles avem si un caine care ne anunta si ne apara de oameni rai sa spunem ca acesta "cainele" imunitatea generala sau intr-un cuvant imunitatea si bine inteles casa are ingradire, deci aceasta ingradire este imunitatea locala. Cum hotul trebu sa sara gardul si sa adoarma cainele ca sa intre in casa,asa e si cu bacteriile,virozele. Cu cat imunitatea locala e mai puternica (ingradire inalta) cu atat e mai greu sa treaca infectiile in organism. Cu cat o sa inatrim imunitatea locala cu atat vom fi mai puternici si nu ne vom imbolnavi. Aceasta ipoteza merge nu numai la adulti, dar si la copii.

Stia-ti ca

  1. copii contactandu-se cu alti copii iau 1000 de viroze in 24 ore si nu se imbolnavesc de ele,deoarece in nas exista mucus care se numeste muci,daca acestea lipsesc atunci oricum in nas exista mucus, deasemenea si in gat care protejeaza organizmul de impactul cu virozele.
  2. Imunitatea generala  scazuta la copil se intalneste foarte foarte rar,iar daca copilul se imbolnaveste des de afectiuni respiratorii inseamna ca lipseste imunitatea locala
  3. Ca sa mentinem imunitatea locala apta trebuie sa picuram in nasul copilului zilnic cu NACL (solutie fiziologica) si atunci nu se va usca nici de cum mucusul din nas astfel protejand organizmul de infectii.


Daca copilul se imbolnaveste des acest lucru inseamna ca imunitatea locala este slabita. Imunitatea  locala are o regula care deobicei este incalcata de catre parinti: Mucii lichizi,de culoare alba- transparenta omoara virozele, dar cand nasul este uscat atunci nasul devine locul favorabil pentru raspandirea si dezvoltarea bacteriilor. Daca nasul este uscat acest lucru inseamna ca la copil a disparut imunitatea locala, dupa cate vedeti nu e un lucru bun daca copilului nu-i curge nasul. De obicei copilul incepe sa se imbolnaveasca des de afectiuni respiratorii in perioada iernii, si nu din cauza temperaturilor scazute, dar din cauza aerului uscat si cald din casa, cum cunoastem iarna e perioada cand se da drumu la caldura si astfel se usuca mucusul din nas si gat care de fapt ne proteja de la infectii, uscandu-se acest mucus organismul este supus la riscuri de a dobandi infectii si bacterii foarte usor.

Concluzie Pentru a preveni virozele si maladiile bacteriale respiratorii trebuie sa intarim imunitatea locala prin intermediul de a nu permite uscarea mucusului nazal si in gat, prin picurarea zilnica in nas a solutiei fiziologice si mentinerea temperaturilor moderate in incaperi.



duminică, 8 decembrie 2013

Scutecile !!! Sunt ele daunatoare?


Astazi eu o sa va povestesc despre un lucru fara care viata parentala nu ar fi fericita in lumea ceasta moderna, bine inteles despre scutece de unica folosinta. Multe bunicute mereu ne afirma ca scutecele sunt daunatoare, copilul se opareste si pielea nu respira si ne conving cu atata insistenta ca era mai bine cum era odata.

Dar odata era astfel: copilul statea in casa si parintii asteptau pana el isi va face toate nevoiele, dupa il imbracau si ieseau afara verificand la fiecare 15 minute sub pantolonasi daca nu cumva este ud, si daca se intampla acest lucru cu viteza luminii alergau acasa ca sa-l schimbe, Copilul nu mai apuca normal nici sa se plimbe. Vara era anotimpul cel mai asteptat de parinti deoarece lucrurile se simplificau.

Acum aceasta problema total a adisparut.Sunt mai multe mituri ca scutecele dauneaza la dezvoltarea organelor sexuale la copii si in special la baieti, cica testiculele iubesc racoarea si nu suporta caldura. Eu inca nu am inatalnit barbat care sa-mi afirme asa ceva,dar femeile sunt convinse de acest lucru. Eu am citit foarte multe citate si articole despre acest lucru si am observat ca deobicei toate aceste articole sunt scrise de femei, Fiindca nici-un barbat lucid nu va scrie asa ceva. Inchipuitiva asa ceva, seara cand iubitul,sotul este acasa va duceti la frigider si luati un sloi de gheata si ii puneti sotului sau iubitului la organele genitale, oare ce se va intampla? Cu siguranta iubitul sau sotul nu o sa va pupe pe frunte ci chiar o palma ati putea prinde, sau niste cuvinţele "frumoase" la adresa d-stra, dupa asa stres si soc cu siguranta o sa va trimita la balamuc, cu parere de rau Copilasul-baietel nu poate face asta si rabda toate batjocurile mamicelor care cu parere de rau nu-si asculta instinctul de mama dar ce spun bunicutele de pe scara.

Stiati ca 

  1. copilul nu se simte foarte incalzit sau sufocat din cauza scutecului, deoarece micutul percepe  caldura prin functionarea plamanilor, adica expirand sau inspirand, va explic acus...adica daca il imbraci gros nu ii este atat de sufocand ca in cazul cand aerul in incapere este uscat si cald.. Daca aerul in incapere este uscat si cald atunci copilul se sufoca si transpira mult mai mult
  2. Copilul se opareste in scutec cele mai dese ori daca temperatura camerei este ridicata si aerul uscat.
  3. Copilul-baietel in perioada purtarii scutecelor, organele genitale inca nu dezvolta celule genitale in testicole, aparenta acestora se intampla dupa 5-7 ani, si nu dauneaza sub nici-o forma la aparatul de reproducere la baitei fiindca in perioada ceea deja copilul foloseste wc adult.
  4. Studiile, marii oameni de stiinta au demonstrat ca temperatura sub scutec este mai mare numai cu 1 grad decat temperatura de afara sau in camera.


Concluzie: Fara scutece noi mamele putem exista,cum si fara perie de dinti, taxiuri si multe alte lucruri,dar noi totusi nu renuntam deoarece ne face viata mult, mult mai mult mai usoara.

vineri, 6 decembrie 2013

Ce este o alimentatie variata la Copii?!!!

  Multe mame se intreaba ce este mai bine si cum este mai bine de alimentat copilul său si aici incep sa apara multe intrebari. Dupa experienta mea si dupa concluziile multor oameni de stiinta  va spun sus si tare ca nu trebuie sa respectati nici-un regim alimentar la copil.
Ex: La ora 9 a.m, ii facem terici, la 12 dam
iaurt,la 15 supa si Doamne fereste daca nu cumva sa omitem ceva si copilul nu o sa ia vitaminele necesare.
Acest lucru nu trebuie de facut, cateodata copilul e mai pasiv sau e mai prost dispus si nu vrea astazi iaurt, sau supa NU VA ALARMATI. Cu parere de rau mamele au un instinct gresit in ce priveste alimentatia, ea intelege lucrurile putin mai dramatic, spre exemplu 1.  copilul nu mananca cu siguranta va muri de foame,si ce daca daca copilul deja este si supraponderat,si 2. nu-l imbraca foarte bine o sa moara de frig, copilului daca i se va face frig mereu va tipa si va riposta ca sa va traga atentia,dar daca e cald, el din potriva poate sa si lesine sau sa se sufoce. Nu va alarmati daca copilul intr-o zi a mancat mai putin ca de obicei, sunt aici mai multe cauze, dintii, starea de dispozitie, a mancat inainte biscuiti ceva dulce etc.

Cele mai principale alimente pe care copilul trebuie sa le contina in mesele lui sunt:

  1. Carnea
  2. Lactatele
  3. Legumele
  4. Fructele
  5. Cereale
Stiati ca :Daca copilul mananca gris, ovaz si cereale acesta masa nu este una variata, dar daca copilul manaca intr-o zi o masa cu o bucatica de piept de pui,apoi un iaurt, cartofior, mar si dupa o bucatica de paine atunci aceasta masa este una variata!!!!

Diversificarea trebuie de inceput nu mai inainte de 6 luni si in cazul copilului care este alaptat artificial.
Cu cat mai devreme o sa-i intruduceti solidele in alimentatie riscati sa-l afectati cu afectiuni intestinale si stomacale .

Concluzie: Copilul trebuie sa manance cand doreste si cand ii este foame si necesar in masa lui sa fie prezente cele 5 componente(carnea,lactate,legumele,fruct,cereale) ca in organizmul sa-si satisfaca nevoiele.