luni, 3 februarie 2014

Cum sa ne pregatim de nastere?

Cum sa ne pregatim de nastere, aceasta intrebare ma macina si pe mine,dar cu ajutorul Domnului care mi-a daruit 9 luni de zile am inteles ca pregatirea de nastere inseamna de fapt nu procesul de a naste bebelusul, dar aparitia lui si ce sa fac dupa aceea ca sa fim toti fericiti. Eu cred in superstitii, dar in ce priveste copilasul nu, din timp am achizitionat patucul,ca sa nu ma trezesc dupa nastere si sa-l pun pe sot sa caute patuturi la care cu siguranta ceva nu o sa-mi placa. Mi-am luat un carucior 2 in 1 cu culorile care imi par mie cele mai potrivite caracterului meu si a viitorului bebelus, aranjarea camerei,aerisirea acesteea si ceva hainute. Dupa ce se va incheia momentul nasterii cu siguranta voi dori sa ma odihnesc dar nu sa alerg sau sa pun oamenii dragi sa caute cate ceva pt copil.

Numai decat sa fregventati cursurile de pregatire de nastere sunt foarte utile in momentul cu pricina. De asemenea discutati cu medicul unde doriti sa nasteti, in ce spital si in ce conditii, cu anestezie sau fara sau preferati cezariana, sa stiti ca anestaziile pe langa  avantajul ameliorarii durerii au si dezavantaje, ar fi bine sa va consultati ce vi se potriveste. Si nu ascultati de nimeni deoarece fiecare este  unic,
persoana de care ar fi bine sa ascultati este moasa, doctorul care va asista la nastere,pediatrul si neaparat sotul.

joi, 30 ianuarie 2014

Cum se poate de calit copilul?

O vorba inteleapta spune:" Calestete daca vreai sa fii sanatos". Acum dupa ce am un bebelus mi-am dat seama cat de adevarat este lucrul asta. Multe mamici si bunici imbraca copii foarte gros incat copii incep transpira si atunci sunt predispusi la raciri si boli sau inchid toate geamurile ca nu cumva sa sufle vre-un vantulet ca sa imbolnaveasca copilul, toate aceste lucruri sunt prostii. Eu nu afirm ca trebu sa tinem copilul dezbracat sau cu picioarele goale pe omat,dar sa ramanem totusi rationali la ce priveste sanatatea copilului si protejarea acesteea fara exagerari.

Stia-ti ca:

  •  Daca stai cu Picoarele goale pe podea nu racesti, deoarece picioarele sunt predestinate de a inchide fluxul de rece si inchide accesul racirii vaselor,pe cand daca stai pe fund pe ceva rece poti raci tot organismul si astfel poti sa te imbolnavesti.
                          
                               Primii pasi pentru inceperea calirii copilului!!!
  1. Inceteaza sa hranesti copilul insistent (copilul trebuie hranit cand ii este foame)
  2. Sa va plimbati in aer liber zilnic si la orice temeperatura (max +30 cu capul acoperit, min -15 imbracat bine)
  3. Incetati sa-l imbracat prea gros, copii se imbolnavesc mai des de la transpirare decat de frig
  4. Inceteaza sa mai incalzesti inghetata,iaurtul in microunde, 3 lingurite zilnice de inghetata rece oferita copilului,  e cea mai buna profilactica in ce priveste calirea glandelor si a gatului, intareste imunitatea locala, gatul copilului nu mai raceste repede la orice expirare sau insipare cu gura.

Concluzie: Calirea este un fenomen normal a vietii, unde noua nu ne frica de aerul rece de-afara si de geamul deschis din incapere.